Dina tortái

Cukrászati próbálkozásaim. :)

Friss topikok

  • bbeatrix81: Helló! Köszi a hasznos tanácsokat és hogy szurkolsz nekem! Üdv: Bea (2010.04.20. 22:02) Póker
  • edinacs: @Eccsa: Szia! Nekem van egy Ikeás üvegtálam, ami félgömb alakú, így pont jó volt sütni. Ha van va... (2010.03.31. 13:55) Első próbálkozások

Marcipános muffin a tavasz jegyében

2009.04.05. 11:46 | edinacs | Szólj hozzá!

 

 

 

 

 

 

 

Marcipános muffint sütöttem a múlt héten. Mivel már végre itt a tavasz, a sütiket is ilyenre formáltam. Nagyon jó szaftos, és intenzív marcipán ízű lett a tészta. 3 nap múlva is remek friss. A recept:

10 dkg margarin
10 dkg cukor
1 kk mandula aroma
Ezeket jól összekeverjük, és jól felhabosítjuk robotgéppel. Egyenként hozzá keverünk 2 db tojást, 15 dkg marcipánt (nagy lyukú reszelőn lereszelve) és végül 1 dl tejet. Összekeverünk 15 dkg lisztet, 1 kk. sütőport, csipet sót. A száraz anyagokat a vajas masszához adjuk. Ha sűrű a tészta, még tegyünk bele kis tejet.

A masszát formákba kanalazzuk, és kb. 25 percig sütjük.

Ha kisült, kicsit hülni hagyjuk. Amikor a muffinok már langyosak, elkészíthetjük a mázat. Ez egy lágy csoki, azaz canache (más néven ganache) máz. Ehhez felforralunk 1 dl tejszínt, és beleszórunk 10 dkg jó minőségű csokit. Jól elkeverjük. Kicsit hülni hagyjuk a mázat is, majd a sütik tetejére kanalazzuk. Hűtőbe tesszük, amíg a csoki megdermed. A tejszín miatt ez nem fog keményre visszadermedni, hanem kellemesen lágy máz lesz belőle. Remek a marcipánnal.

A virágok marcipánból készültek.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://dinatortai.blog.hu/api/trackback/id/tr351047248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: muffin marcipán canache ganache