Dina tortái

Cukrászati próbálkozásaim. :)

Friss topikok

  • bbeatrix81: Helló! Köszi a hasznos tanácsokat és hogy szurkolsz nekem! Üdv: Bea (2010.04.20. 22:02) Póker
  • edinacs: @Eccsa: Szia! Nekem van egy Ikeás üvegtálam, ami félgömb alakú, így pont jó volt sütni. Ha van va... (2010.03.31. 13:55) Első próbálkozások

Epres-fehér csokis profiterol

2010.05.23. 11:52 | edinacs | Szólj hozzá!

Hozzávalók:

Tésztához:
fél csésze (125 ml) víz
fél csésze (125 ml) tej
csipet só
1,5 dkg cukor
11 dkg vaj
15 dkg liszt
5 db tojás

Krémhez:
4 dl tejszín
250 gr mascarpone
10 dkg porcukor
40 dkg eper
2 cs. habfixáló

Díszítéshez:
1 dl tejszín
20 dkg fehércsoki
citromfűlevelek
pár szem eper

Elkészítés:

A tejet, a vizet, a sót, a cukrot és a vajat egy lábanban felforraljuk, majd kevergetve hozzáadjuk a lisztet. Csomómentesre keverjük, és amikor elválik az edény falától levesszük a tűzről. Egyenként belekeverjük a tojásokat. Lágy tésztát kell kapni. A kész tésztát habzsákból sütőpapírra nyomjuk (vagy kanállal kis halmokat csinálunk), megfelelő távolságra egymástól, mert megnőnek. 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük. A megsült fánkokat rácson hűtjük.

Elkészítjük a krémet. Az epret pürésítjük. A mascarponét a cukorral habosítjuk, és kemény habbá verjük a tejszínt a habfixálóval. A mascarponéba belekeverjük az eperpürét, majd óvatosan a tejszínhabot is.

A krémet kis lyukú csővel ellátott habzsákba töltjük. A fánkok alját kiszúrva megtöltjük azokat.

A mázhoz a tejszínt felforraljuk, és megolvasztjuk benne az apróra tördelt csokit. A megtöltött fánkokat belemártjuk a mázba, és tálra halmozzuk. Eprekkel és citormfűlevelekkel díszítjük.

Jól lehűtve tálaljuk.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://dinatortai.blog.hu/api/trackback/id/tr582024794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: olasz fehér csoki tészta eper desszert profiterol égetett