Folytatva a maradékok felhasználását, készült egy joghurt torta is.
A joghurt tortákkal mindig az a bajom, hogy zselatinkell bele, mert különben szétfolyik. Viszont jobb szeretem ilyen dolgok nélkül készíteni a sütiket. Így azzal kezdtem, hogy 2 nagy doboz natur joghurtot egy szűrőbe tett konyharuhába öntöttem, hogy kicsepegjen belőle a leve. Így egy sűrű joghurtot kaptam (olyan, mint a görög joghurt). Ez kb. 3 órát vett igénybe. Ebbe belekevertem 3 evőkanál akácmézet.
Miután a krém megvolt, már csak egy alap kellett a tortának. Találtam a szekrényben saját sütésű kekszeket (vaníliás és kakaós). Ez összen 35 dkg volt (bolti kekszel is helyettesíthető). Ledaráltam a kétféle kekszet, majd 10 dkg olvasztott vajjal és 2 evőkanál mézzel összegyúrtam. A masszát egyenletesen belnyomkodtam egy kapcsos tortaforma aljába.
A kekszes alapra apróra vágott ananászt szórtam, majd leöntöttem a joghurttal. 3-4 óra hűtés utűn még a tetejére is szórtam vékony szeletekre vágott ananászt. Késsel körbevágtam a forma szélén, és levettem róla a peremet.
Nagyon finom, kellemes nyári sütemény lett belőle.