Marcipános muffint sütöttem a múlt héten. Mivel már végre itt a tavasz, a sütiket is ilyenre formáltam. Nagyon jó szaftos, és intenzív marcipán ízű lett a tészta. 3 nap múlva is remek friss. A recept:
10 dkg margarin
10 dkg cukor
1 kk mandula aroma
Ezeket jól összekeverjük, és jól felhabosítjuk robotgéppel. Egyenként hozzá keverünk 2 db tojást, 15 dkg marcipánt (nagy lyukú reszelőn lereszelve) és végül 1 dl tejet. Összekeverünk 15 dkg lisztet, 1 kk. sütőport, csipet sót. A száraz anyagokat a vajas masszához adjuk. Ha sűrű a tészta, még tegyünk bele kis tejet.
A masszát formákba kanalazzuk, és kb. 25 percig sütjük.
Ha kisült, kicsit hülni hagyjuk. Amikor a muffinok már langyosak, elkészíthetjük a mázat. Ez egy lágy csoki, azaz canache (más néven ganache) máz. Ehhez felforralunk 1 dl tejszínt, és beleszórunk 10 dkg jó minőségű csokit. Jól elkeverjük. Kicsit hülni hagyjuk a mázat is, majd a sütik tetejére kanalazzuk. Hűtőbe tesszük, amíg a csoki megdermed. A tejszín miatt ez nem fog keményre visszadermedni, hanem kellemesen lágy máz lesz belőle. Remek a marcipánnal.
A virágok marcipánból készültek.