Dina tortái

Cukrászati próbálkozásaim. :)

Friss topikok

  • bbeatrix81: Helló! Köszi a hasznos tanácsokat és hogy szurkolsz nekem! Üdv: Bea (2010.04.20. 22:02) Póker
  • edinacs: @Eccsa: Szia! Nekem van egy Ikeás üvegtálam, ami félgömb alakú, így pont jó volt sütni. Ha van va... (2010.03.31. 13:55) Első próbálkozások

Keksz szalámi

2010.02.14. 20:04 | edinacs | Szólj hozzá!

Szombaton férj annyit nyitogatta a hűtőt nasit keresve, hogy a náthám és nem túl fényes erőnlétem ellenére vasárnap összedobtam neki egy kekszalámit. Még holnapra is kitart.

Kekszszalámi vagy csokiszalámi

Hozzávalók:

80 dkg háztartási keksz
40 dkg vaj vagy margarin
30 dkg cukor
5 dkg kakaó
1 dl rum
vanília aroma
4 adag kávé

Elkészítés:

A kekszet apróra törjük, és egy nagy tálba öntjük. A többi hozzávalót összemelegítjük, és a kekeszre öntjük. Jól összekeverjük, hogy mindenhova jusson az öntetből, és mindet felszívja a keksz. Ezután alufóliából letépünk 2 kb. fél méteres darabot, és a masszából ezekre 1-1 rudat formázunk. Szorosan becsomagoljuk, és hűtőbe tesszük. Másnapra puhul meg, ha azt győzi kivárni a család. Néhány óra mindenképp szükséges neki a hűtőben, hogy összeálljon.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dinatortai.blog.hu/api/trackback/id/tr481758280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: süti recept keksz nélkül sütemény sütés háztartási kekszszalámi csokiszalámi
süti beállítások módosítása