Szombaton férj annyit nyitogatta a hűtőt nasit keresve, hogy a náthám és nem túl fényes erőnlétem ellenére vasárnap összedobtam neki egy kekszalámit. Még holnapra is kitart.
Kekszszalámi vagy csokiszalámi
Hozzávalók:
80 dkg háztartási keksz
40 dkg vaj vagy margarin
30 dkg cukor
5 dkg kakaó
1 dl rum
vanília aroma
4 adag kávé
Elkészítés:
A kekszet apróra törjük, és egy nagy tálba öntjük. A többi hozzávalót összemelegítjük, és a kekeszre öntjük. Jól összekeverjük, hogy mindenhova jusson az öntetből, és mindet felszívja a keksz. Ezután alufóliából letépünk 2 kb. fél méteres darabot, és a masszából ezekre 1-1 rudat formázunk. Szorosan becsomagoljuk, és hűtőbe tesszük. Másnapra puhul meg, ha azt győzi kivárni a család. Néhány óra mindenképp szükséges neki a hűtőben, hogy összeálljon.