Végre sikerült kipróbálnom a Zsófitól vásárolt gyönyörűséges csoki transzfer fóliákat. Mivel az elkészült mintás csokit célszerű dekorálásra használni, és volt itthon mascarpone, tiramisu mini muffint sütöttem Stahl Judit után.
Hozzávalók:
20 dkg liszt (finom és réteslisztet használtam fele-fele arányban)
1 púpos kk. sütőpor
2 ek. kávé
1 dl tej
5 dkg puha vaj
15 dkg cukor
2 ek. méz
1 tojás
Krémhez:
25 dkg mascarpone
3 tojás
4 ek. cukor
1 ek. mandula aroma
1 cs. habfix (vagy zselatin)
Tészta locsolásához:
2 dl tej
0,5 dl mandulalikőr (ez nem volt itthon, ezért vodkát és mandula aromát használtam)
0,5 dl kávé
3 ek. cukor
kakaópor
Elkészítés:
Előmelegítettem a sütőt 180 fokra. A vajat, a cukrot, a mezét és a tojás habosra kevertem. A lisztet, a sütőpor és egy csipet sót összekevertem. A kávét és a tejet hozzáöntöttem a vajas keverékhez, majd a lisztet is belekevertem.
A tésztát mini muffinpapírokba töltöttem és 15 perc alatt szépen megsültek.
A kihült tésztáknak levágtam a tetejüket, hogy egyenesek legyenek, és jobban magukba szívják a tejeskávét. Ezután a 2 dl tejet összekevertem a likőrrel, kávéval és a cukorral. Ezzel meglocsolgattam a tésztákat.
Ezután elkészítettem a krémet. A tojások sárgáit, a cukrot és a mandulaaromát habosra kevertem. Közben egy másik tálban a fehérjőkből kemény habot vertem. A tojássárgás habhoz hozzáadtam a macarponét és a habfixet. Miután ez jól összekeveredett óvatosan beleforgattam a fehérjehabot is. A krémet habzsákból a tésztékra nyomtam, majd megszórtam mindet kakaóporral.
Díszítésként ráraktam a mintás csokiból szaggatott formákat.