Hozzávalók (30 darabhoz):
Tésztához:
500 g finomliszt
4 ek. kókusz
250 g vaj
250 g cukor
1 tojás
vanília
1 citrom reszelt héja
csipetnyi só
Krémhez és díszítéshez:
200 g étcsokoládé
250 ml tejszín
kókusz
rum
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Habosítsuk fel a vajat a cukorral, majd adjuk hozzá a tojást is. Ha jól elkeveredett, tegyük bele a citrom héját és a vaníliát. A lisztet keverjük össze a kókusszal és a sóval, majd apránként keverjük bele a felhabosított vajba. Az elkészült tésztából habzsákból vagy keksz kinyomóból nyomjunk tetszőleges formákat sütőpapírral bélelt sütőlapokra. Süssük a sütiket 15 percig, majd tegyük rácsra.
Ha megsültek a sütik, elkészítjük a canache-t. Ehhez a tejszínt forraljuk fel, vegyük le a tűzről, és szórjuk bele az apróra darabolt csokit. Addig keverjük, míg a csoki megolvad és egynemű lesz. Öntsük a kókuszt egy tálba. A sütik felét mártsuk a csokiba, majd a kókuszba. A maradék canache-t hagyjuk kihűlni. Hűlés után habverővel habosítsuk fel. A simán hagyott sütikre habzsákból nyomjunk a krémből, és tegyünk mindegyikre egy kókuszost. Tegyük a kész sütiket jól zűródó dobozba. Másnap fogyasztható.