Gyerekkoromban a nagymamám sütött sokszor mandulamagot, aztán mikor ő már nem tudott ilyeneket csinálni, évekig nélkülöztük ez a sütit. Azóta van ilyen formám, így már én is tudok iylet sütni. Igazi nagymamaféle sütemény.
Hozzávalók:
Tésztához:
350g liszt
200g margarin
150g porcukor
100g mandula
Krémhez:
4 tojás
220g porcukor
1 dl tej
3 ek. vaníliás pudingpor
250g margarin
1 ek mandula aroma
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és madulaformákba nyomkodva kisütjük.
A krémhez a tojásokat, a cukor felét, a tejet és a pudingot simára keverjük, és krémmé főzzük. Ha kihűlt a krém, a margarint és a maradék cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a főzött krémet és az aromát.
A kisült tésztákból 2-2 darabot bőséges krémmel összeragasztunk.