Hozzávalók:
Tésztához:
4 db tojás
260g cukor
260g liszt
3/4 cs. sütőpor
1 dl olaj
1 dl meleg víz + 1 ek.
2 ek. kakaópor
Krémhez:
250 g ricotta
250 g túró
250 g mascarpone
250 ml tejszín
1 cs habfix
150 g porcukor
vanília
1 citrom reszelt héja
300 g erdei gyümölcs
Díszítéshez 250 ml tejszín 1 cs. habfixszel
Elkészítés:
Sütőpapírral kibéleljük két 26 cm-es tortaforma alját és egy gáztepsi alját.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a cukorral. A cukros masszához hozzákeverjük a vizet majd az olajat, végül a sütőporral elkevert lisztet. Óvatosan beleforgatjuk a habot.
A tészta felét 6-os csővel ellátott habzsákba töltjük. A maradék tésztába teszünk még 1 ek. vizet és a kakaóport. Ezt a masszát beleöntjük egy másik habzsákba.
A két színű tésztából felváltva köröket nyomunk a tortafformákba, és csíkokat a tepsibe. Így kapunk csíkos piskótát.
(Egyszerűbb verzió, ha egyszínű piskótákat sütünk.)
A két tésztát együtt sütjük 180 fokon 10-15 percig (tűpróba!).
Ha megsültek a tészták, a téglalapból 6-7 cm széles csíkokat vágunk. Az egyik kerek lapot a tortaforma aljára tesszük. A csíkokkal kibéleljük a forma oldalát.
Elkészítjük a krémet. A tejszínhabot felverjük a habfixel. A többi hozzávalót összekeverjük, és óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot is.
A krém felét beleöntjük a formába. Rászórjuk a gyümölcsöt, majd rátesszük a maradék krémet. A végén rányomkodjuk a második tortalapot is.
Pár órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. A forma levétele után a habfixel felvert tejszínnel díszítjük.