Dina tortái

Cukrászati próbálkozásaim. :)

Friss topikok

  • bbeatrix81: Helló! Köszi a hasznos tanácsokat és hogy szurkolsz nekem! Üdv: Bea (2010.04.20. 22:02) Póker
  • edinacs: @Eccsa: Szia! Nekem van egy Ikeás üvegtálam, ami félgömb alakú, így pont jó volt sütni. Ha van va... (2010.03.31. 13:55) Első próbálkozások

Húsvét 4.

2009.04.14. 20:49 | edinacs | Szólj hozzá!

Az utolsó ami készült: méteres.


Hozzávalók:

Tésztához:
4 db tojás
260g cukor
260g liszt
3/4 cs. sütőpor
1 dl olaj
1 dl meleg víz + 1 ek.
2 ek. kakaópor

Krémhez:
3,5 dl tej
1 cs. puncs vagy eper puding
150g margarin
200g cukor

200g étcsoki

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a cukorral. A cukros masszához hozzákeverjük a liszttel elkevert sütőport, majd az olajat, és az 1 dl vizet. Óvatosan beleforgatjuk a habot.

Kivajazunk és lisztezünk két őzgerinc formát. Az egyikbe beleöntjük a tészta felét. A maradék tésztába teszünk még 1 ek. vizet és a kakaóport. Ezt a masszát beleöntjük a másik formába.

A két tésztát együtt sütjük 180 fokon 25-30 percig (tűpróba!).

A krémhez a pudingot megfőzzük a tejjel. Ha kihűlt, a margarint habosra keverjük a cuukorral, majd hozzáadjuk a pudingot is.

A tésztákat 1 cm-es csíkokra vágjuk. Először egy fehér piskótára kenünk 1 cm vastagon krémet, és hozzá ragasztunk egy barna tésztát. Utána felváltva a két színű tésztákat rudat formálunk. A teljes mennyiségből 2 egyforma hosszú rudat készítünk. A maradék krémmel kívülről is bevonjuk a süteményt, hogy egyenletes felszíne legyen. Kb. fél órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a krém. Hűtés után csokival vonjuk be. A lehűtött süteményt ferdén szeleteljük, hogy szép csíkosak legyenek a szeletek.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dinatortai.blog.hu/api/trackback/id/tr981065350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása