Az utolsó ami készült: méteres.
Hozzávalók:
Tésztához:
4 db tojás
260g cukor
260g liszt
3/4 cs. sütőpor
1 dl olaj
1 dl meleg víz + 1 ek.
2 ek. kakaópor
Krémhez:
3,5 dl tej
1 cs. puncs vagy eper puding
150g margarin
200g cukor
200g étcsoki
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a cukorral. A cukros masszához hozzákeverjük a liszttel elkevert sütőport, majd az olajat, és az 1 dl vizet. Óvatosan beleforgatjuk a habot.
Kivajazunk és lisztezünk két őzgerinc formát. Az egyikbe beleöntjük a tészta felét. A maradék tésztába teszünk még 1 ek. vizet és a kakaóport. Ezt a masszát beleöntjük a másik formába.
A két tésztát együtt sütjük 180 fokon 25-30 percig (tűpróba!).
A krémhez a pudingot megfőzzük a tejjel. Ha kihűlt, a margarint habosra keverjük a cuukorral, majd hozzáadjuk a pudingot is.
A tésztákat 1 cm-es csíkokra vágjuk. Először egy fehér piskótára kenünk 1 cm vastagon krémet, és hozzá ragasztunk egy barna tésztát. Utána felváltva a két színű tésztákat rudat formálunk. A teljes mennyiségből 2 egyforma hosszú rudat készítünk. A maradék krémmel kívülről is bevonjuk a süteményt, hogy egyenletes felszíne legyen. Kb. fél órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a krém. Hűtés után csokival vonjuk be. A lehűtött süteményt ferdén szeleteljük, hogy szép csíkosak legyenek a szeletek.