Az elmúlt egy hétben minden estémet a húsvéti sütögetéssel töltöttem, így szombat estére el is készült minden. Lett isler, mandulamag, méteres és marcipános nyuszik.
Isler
Hozzávalók:(60 db mini islerhez)
Tésztához:
100g hámozatlan mandula
250g liszt
200g margarin
125g porcukor
1 tojás
csipet só
Krémhez:
150g margarin
80g porcukor
80g étcsoki
2 ek. rum
100g ribizlilekvár
100g étcsoki a bevonáshoz
A tésztához a margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a darált mandulát, a lisztet a sót és a tojást. Cipót formálunk belőle, és legalább fél órára hűtőbe tesszük. Ha lehült, lisztezett deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk, és 4 cm-es karikákat szaggatunk belőle. 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük.
A krémhez a margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott csokit és a rumot is.
A kihűlt karikák felét megkenjük ribizli lekvárral, a többit a krémmel. Egy krémes és egy lekváros karikát ragasztunk össze.
A kész sütiket olvasztott csokival vonjuk be. Darabolt pisztációval vagy mandulával díszítjük. Az ünnep miatt most cukorkákkal díszítettem.
A tortabevonók silány minőségűek, ezért én Tibi étcsokit használok.