Hozzávalók:
Tésztához:
fél csésze (125 ml) víz
fél csésze (125 ml) tej
csipet só
1,5 dkg cukor
11 dkg vaj
15 dkg liszt
5 db tojás
Krémhez:
4 dl tejszín
250 gr mascarpone
10 dkg porcukor
40 dkg eper
2 cs. habfixáló
Díszítéshez:
1 dl tejszín
20 dkg fehércsoki
citromfűlevelek
pár szem eper
Elkészítés:
A tejet, a vizet, a sót, a cukrot és a vajat egy lábanban felforraljuk, majd kevergetve hozzáadjuk a lisztet. Csomómentesre keverjük, és amikor elválik az edény falától levesszük a tűzről. Egyenként belekeverjük a tojásokat. Lágy tésztát kell kapni. A kész tésztát habzsákból sütőpapírra nyomjuk (vagy kanállal kis halmokat csinálunk), megfelelő távolságra egymástól, mert megnőnek. 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük. A megsült fánkokat rácson hűtjük.
Elkészítjük a krémet. Az epret pürésítjük. A mascarponét a cukorral habosítjuk, és kemény habbá verjük a tejszínt a habfixálóval. A mascarponéba belekeverjük az eperpürét, majd óvatosan a tejszínhabot is.
A krémet kis lyukú csővel ellátott habzsákba töltjük. A fánkok alját kiszúrva megtöltjük azokat.
A mázhoz a tejszínt felforraljuk, és megolvasztjuk benne az apróra tördelt csokit. A megtöltött fánkokat belemártjuk a mázba, és tálra halmozzuk. Eprekkel és citormfűlevelekkel díszítjük.
Jól lehűtve tálaljuk.