Tegnap reggel találtam a konyhában némi krumplit, ami sürgős felhasználásra várt. Ötlet hijján odáig jutottam, hogy megpucoltam és megfőztem. A hűtő átvizsgálása után a káposztás dödöle mellett döntöttem. Mivel a férjem igazi húsevő, ezért néhány csirkecombot is sütöttem mellé.
Hozzávalók az ebédhez:
1 kg krumpli
0,5 kg savanyű káposzta
4 ek. liszt
tejföl
8 db felső csirkecomb filé
A krumplit meghámoztam, felkockázva sós vízben (annyiban, ami éppen ellepi) megfőztem. Amikor megfőtt, nem öntöttem le róla a vizet, csak összetörtem, és hozzákevertem a lisztet is. Ezután két kanál segítségével galuskákat szaggattam belőle. A kanalakat olajozni kell, hgoy ne ragadjon rá a massza. A galuskákat serpenyőben kis olajon pirosra sütöttem minden oldalán.
A káposztát kinyomkodtam, hogy ne legyen vizes. Ezután pici olajon kicsit megpároltam.
Amíg a krumpli fő, a húsokat besózzuk, és fűszerezzük. Miután kisültek a dödölék, a húsokat keményítőbe forgatjuk, és a serpenyőben megsütjük. A keményítőtől jó puha lesz a hús, és remek ropogós kérget kap.
A húst, a dödölét és a káposztát együtt tálaljuk, és tejfölt kínálunk mellé.
Ez az étel hús nélkül is kiváló ebéd.
Sajnos fotó nem készült róla, gyorsan elfogyott.