Húsvéti nyuszik is sültek marcipánnal.
Hozzávalók (kb. 60 db):
Tésztához:
250g finomliszt
150g margarin
80g porcukor
1 tojássárgája
1 kk. sütőpor
csipet só
50g hámozott, darált mandula
400g fehér marcipán
100g barack lekvár
100g étcsokoládé
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, és fóliába csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük. Ha lehűlt a tészta, lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és formákat szúrunk belőle. A tésztát 180 fokon 10 perc alatt megsütjük.
Porcukorral megszórt deszkán 3mm vastagra nyújtjuk a marcipánt, és ugyanazzal a val, amivel a tésztát szaggattuk, formákat szúrunk ki. A tésztákat megkenjük lekvárral (nem túl sokkal, mert akkor eláztatja a marcipánt.), és mindegyikre teszünk marcipánt. Végül a sütik felét olvasztott étcsokoládéba mártjuk. Hűtőbe tesszük, míg a csoki megdermed.